Twitter добавя „буркан за бакшиши”

Twitter пусна нова функция – „буркан за бакшиши”, която позволява на хората да изпращат пари на други хора в социалната мрежа. Компанията казва, че функцията е „лесен начин да се подкрепят прекрасните гласове, които правят добрия разговор”.

Хората в Twitter ще могат да изпращат пари на други хора В мрежата чрез външни услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

Twitter пусна нова функция – „буркан за бакшиши”, която позволява на хората да изпращат пари на други хора в социалната мрежа. Компанията казва, че функцията е „лесен начин да се подкрепят прекрасните гласове, които правят добрия разговор”, информира technews.bg.

Като начало само определени хора ще могат да получават бакшиши по новата схема. Twitter заяви, че тази общност се състои от „създатели”, журналисти, експерти и организации с нестопанска цел, съобщи BBC.

Twitter РИА Новости'га қарши санкция қўллади - EFFECT.UZ
От гледна точка на потребителя функцията представлява добавянето на малка икона към потребителския профил – само за мобилни устройства засега – с падащо меню с доставчици на плащания като PayPal, Venmo или Cash App.

Но тъй като плащането се извършва чрез тези външни системи, някои потребители на Twitter забелязаха, че е възможно получателят да узнае адреса на подателя на бакшиша. В други случаи пък е обратното – може да се види имейл адресът на получателя, независимо дали са изпратени пари. Поради това нововъведението бе критикувано, че разкрива лична информация като имейла на получателя или на изпращача на бакшиша.

Търговците на Twitter виждат, че акциите се възстановяват с 10% в краткосрочен план - Фирмени новини - 2021
От Twitter се оправдаха, че не могат да контролират как PayPal обработва информацията и кое прави видимо или не. От PayPal пък се оправдаха, че проблемът е възникнал, защото новата функция на Twitter използва опцията за плащане на „стоки и услуги” – а при нея обичайно се споделят подробности за изпращането на тези стоки. В пояснението се казва, че хората могат да превключат към опцията „приятели и семейство” по време на плащането, за да избегнат проблема.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *