Twitter забранява рекламите на криптовалути

И Twitter забранява рекламите на криптовалутиСнимка: Ройтерс

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mикроблог платформата за изпращане на кратки съобщения Twitter ще забрани рекламата на дигитални валути, присъединявайки се към Facebook и Google в акцията срещу този сектор, целяща да предотврати евентуални измами и големи загуби на инвеститори, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Забраната ще покрива рекламирането на първични предлагания на дигитална валута, както и продажба на дигитални токъни и услугите по портфейли с криптовалута, посочи пред Ройтерс компанията от Сан Франциско.

Мярката, която все още не е уточнено откога ще се прилага, ще забрани и рекламата на борси за криптовалута с малки изключения.

Twitter обяви този месец, че взима мерки за предотвратяване на използването на профили, свързани с криптовалути и опитващи се да комуникират с другите „по подвеждащ начин“. Компанията обаче бе призована за по-конкретни стъпки, след като Facebook и Google взеха мерки в тази посока.

Facebook ограничи рекламите, свързани с криптовалути през февруари, а Google по-рано този месец обяви забрана, която влиза в сила през юни, информира investor.bg.

Преди няколко дни главният изпълнителен директор на Twitter и Square Джак Дорси иакза мнение, че биткойнът ще се превърне в единствената глобална валута в рамките на следващото десетилетие.  Дорси, който е и инвеститор в най-популярната криптовалута, очаква биткойнът да бъде използван за покупки на съвсем обикновени неща като кафе и обясни, че според него ще бъдем свидетели на възхода му в рамките на следващите 10 години, но това може да се случи и по-бързо.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *