Twitter може да бъде продаден

Бордът на директорите на социалната мрежа Twitter ще дискутира на извънредно заседание възможните стратегически опции пред компанията, включително продажба, предаде специализираният технологичен блог Recode.

 

За възможни купувачи се спрягат Google, Apple и две фирми на медийния предприемач Рупърт Мърдок – 21st Century Fox и News Corp. Възможно е и консорциум от инвеститори да придобие социалната мрежа и да я свали от борсата, за да може да стартира на спокойствие оздравителна програма.

Споменава се и един почти невероятен сценарий – бившият директор на Microsoft Стив Балмър и саудитският принц Алуалид Бин Талал биха могли да купят по-голям пакет от акции в Twitter и да се стремят да повлияят върху стратегическия курс на компанията. Двамата вече държат заедно 9 на сто от акциите на Twitter, информира infostock.bg.

Припомняме, че през октомври 2015 г. Twitter освободи около 8% от служителите си. Към края на юни компанията има 3 860 служители, на които е изплатила през последното тримесечие 168 млн. долара под формата на базирани на акции премии.

 

 

 

financebg.com

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *