Twitter може да въведе платен абонамент

Социалната мрежа Twitter Inc разглежда възможността да въведе платен абонамент за приложението си Tweetdeck, предназначено за професионалисти, съобщиха от компанията снощи, цитирано от агенция „Ройтерс“. По този начин платформата може да стане първата социална мрежа, която да въведе платен достъп до част нея.

Както и другите социални мрежи, от момента на своето основаване преди 11 година Twitter се стреми да разшири потребителите си за безплатните си услуги, което се случва с цената на привличане на много реклами. През миналия февруари компанията е привлякла 319 млн. потребители, което се размина с очакванията на самата компания.

За разлика от значително по-голямата мрежа Facebook Inc, Twitter не успя да получи и достатъчно приходи от реклами, въпреки нарастващата популярност на мрежата, която поддържа персонални микро блогове на президента на САЩ Доналд Тръмп и на други известни личности.

В момента компанията провежда проучване, за да установи какъв би бил интересът към абонаментна версия на Tweetdeck, обяви говорителката на компанията Бриел Вилабланка в изявление в четвъртък. Новата версия може да включва „по-мощни инструменти, които да помагат на рекламодатели, журналисти, професионалисти в различни области да откриват по-бързо какво се случва по света“, уточняват от компанията.

Засега не се предвижда въвеждане на платен абонамент за всички потребители на Twitter.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. Twitter отчете най-слабия ръст на печалбата след като стана публична компания преди 4 години, а приходите от реклама са спаднали на годишна база. Според финансовия отчет, темпът на нарастване на приходите от реклама продължава да изостава от увеличаването на новите потребители на социалната мрежа и това ще продължи и през 2017 година.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *