Twitter планира платени услуги и независимост от рекламата

Популярната услуга за микроблогове Twitter може да стане платена в обозримо бъдеще. Не изцяло, но някои функции ще се предлагат на потребителите само чрез абонамент, според източници, на които се позовава Блумбърг.

Някои функции в Twitter може да станат платени в близко бъдеще
(снимка: CC0 Public Domain)

В момента ръководството на Twitter проучва различни възможности за монетизиране на услугата си. Програмата за внедряване на платени функции в социалната мрежа е известна вътре в компанията под името Rogue One, съобщи Блумбърг.

Въвеждането на платени функции частично ще компенсира спада на приходите от реклама и като цяло ще намали зависимостта на услугата от рекламата. На Twitter се падат по-малко от 1% от рекламните приходи сред големите социални мрежи, информира technews.bg.

Twitter's free speech dilemma | The Indian Express
Първоначално Twitter планира да направи платена услугата Tweetdeck, която е официално приложение на социалната мрежа и позволява на потребителите да проследяват множество емисии и да поддържат няколко акаунта едновременно. Подобна функционалност е търсена от бизнеса и от нея може да се печели, тъй като сега в Tweetdeck изобщо няма реклама.

Други потенциално платени функции включват ексклузивно съдържание, възможност за отписване от съобщения, разширени настройки и персонализиране на потребителски профили, отказване на реклами в емисията, възможност за изтегляне на видеоклипове с по-високо качество, както и по-задълбочен анализ на акаунти.

Twitter unveils 'super follow' feature - BBC News

Не се съобщава кога Twitter ще въведе функциите за монетизация. Социалната мрежа все още не е получила обратна връзка от своите инвеститори за планираните иновации. Известно е, че Twitter работи по платени функции още от 2017 г., но сега ускорява тяхната реализация на фона на пандемията от коронавирус.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *