Twitter продължава да расте и печели

Подобрение на всички ключови показатели отчете социалната мрежа Twitter за второто тримесечие на финансовата година. Аудиторията на микроблогърската услуга се е увеличила с 14%, според официалната информация.Twitter продължава да расте и печели.

Twitter отчете приходи от 841 млн. долара през второто тримесечие (илюстрация: CC0 Public Domain)

Приходите на Twitter в световен мащаб възлизат на 841 млн. долара, което е с 18% повече в сравнение с резултатите за второто тримесечие на 2018 г., когато компанията отчете постъпления в размер на 711 млн. долара.

Нетната печалба, изчислена в съответствие с общоприетите счетоводни принципи (GAAP), се е увеличила с порядък. Ако през второто тримесечие на 2018 г. компанията е спечелила около 100 млн. долара, сега тя отчита печалба от 1,1 милиарда долара, но по-голямата част от нея идва от данъчни облекчения, докато коригираната нетна печалба е 37 млн. долара.

Ежедневната монетизирана аудитория от активни потребители на Twitter през последното тримесечие възлиза на 139 млн. души. За сравнение, година по-рано броят им беше 122 млн. души, което означава 14% годишен ръст на активната аудитория.

По-голяма част от приходите на Twitter идват от реклама – делът й възлиза на 727 млн. долара, белейжи ръст от 21% спрямо второто тримесечие на 2018 г. През текущото финансово тримесечие компанията очаква да получи приходи в диапазона от 815 до 875 млн. долара.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *