US морски пехотинци се снимали с нацистко знаме

В изявление на говорителя на Корпуса подполковник Стюърт Ъптън, се казва, че използването на есесовски символ е недопустимо и че Корпусът на морската пехота е проучил случая, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Ъптън заявява, че морските пехотинци, които са на снимката, разпространена чрез интернет блог, вече не са част от Корпуса. Фотографията е била направена през септември 2010 г. в афганистанската провинция Сангин.
Правозащитната организация Фондация за религиозна свобода на военните заяви, че е възмутена от снимката и поиска пълно разследване на случая.
През януари гръмна скандал с клип, на който четирима морски пехотинци уринират върху телата на убити талибани.Видеото доведе до гневни реакции в Афганистан, но бунтовническата група увери, че инцидентът няма да навреди на усилията за започване на мирни преговори. Встрани от това остава масовият разстрел на войници от чуждестранните контенгенти, извършени от местни жители, вбесени от гаврата на уриниращите американци над труповете на талибаните.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *