Visa и NBG предлагат разплащания с бижута

Visa и Националната банка на Гърция (NBG) обявиха нов проект за разработка в партньорство на бижута с възможност за разплащания с марките Folli Follie и Links of London.

Visa и NBG ще си сътрудничат с бижутерските брандове Folli Follie и Links of London на FF Group за разработването на пръстени и гривни с безконтактна технология, като позволят на потребителите да извършват бързи и сигурни разплащания с доближаване на аксесоарите до безконтактен терминал. Линията от бижута ще бъде достъпна на първо време за потребителите в Гърция, където ще бъде пусната по-късно тази година.

„В унисон със световната миграция от картови към дигитални разплащания, Visa продължава да въвежда иновации и в партньорство с Националната банка на Гърция и бижутата Folli Follie и Links of London разработи решение, което ще осигури на потребителите лесен и сигурен начин за разплащане. Този нов вълнуващ проект е прекрасен пример как технологиите на Visa могат да подкрепят работата на нашите партньори и търговци в техния стремеж да осигурят най-новите тенденции в разплащанията“, сподели Майк Лембъргър, директор „Продукти и решения“ на Visa в Европа.

“Във FF Group, която винаги е била една стъпка напред от своето време, сме развълнувани да влезем в ерата на високотехнологичната мода с иновационен проект, който ще промени начина, по който пазаруваме. Folli Follie и Links of London са на път да пуснат в света на модата първите безконтактни бижута за разплащания и с нетърпение очакваме да сменим старите пластики с нови, умни и брилянтни дизайни”, каза Георгиос Коцолиоцос, главен изпълнителен директор на FF Group.

“В Националната банка на Гърция сме ангажирани в това да инвестираме в модерни технологии за разплащане, като по този начин подобряваме нашия профил в бързо развиващата се среда на цифровите разплащания. След като интегрирахме различни иновативни продукти на гръцкия банков пазар, като i-bank pay и i-bank payband, понастоящем участваме в разработването на първата по рода си серия безконтактни бижута за разплащане. Като стъпваме на силното ни ноу-хау и ориентирана към клиента философия, ние създаваме неповторимо потребителско преживяване – след като получат аксесоара за извършване на трансакции, потребителите го активират мигновено през мрежата на POS терминали на банката и могат да извършват плащанията бързо и безопасно чрез едно движение на ръката над POS терминал“, каза Нели Цаку-Ламброполу, генерален мениджър „Банкиране на дребно“ в Националната банка на Гърция.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *