Удобни разплащания на Олимпиадата в Пьонгчанг осигури Visa

Visa, която е глобален партньор на Зимните олимпийски и параолимпийски игри 2018, открити преди дни в южнокорейския град Пьонгчанг, пусна в употреба три вида аксесоари за безконтактни разплащания по време на Олимпиадата. Устройствата Visa Lotte Card – стикер, значка и ръкавици, са първите по рода си достъпни аксесоари, които могат да се използват в рамките на Зимната олимпиада 2018. Аксесоарите за безконтактни разплащания от Visa и Lotte Card са снабдени с вграден чип с възможност за предварително зареждане с определена сума, което осигурява на посетителите същото ниво на удобство и сигурност, каквото гарантира и плащането с обикновена карта. Oт старта на Олимпиадата посетителите могат да плащат за покупките си бързо, лесно и сигурно, само с едно доближаване на аксесоарите до безконтактните POS терминали на Visa, след като са ги закачили на телефона си, закрепили на дрехата си или го носят на ръцете си.

Разплащанията с аксесоарите ще бъдат възможни на всички места, където се провеждат състезания от Олимпийските игри, както и в официалните представителни магазини на Олимпиадата. Освен в Корея, те ще могат да се ползват при плащане на всички POS терминали в света, които работят с технологията EMV NFC.

„Изключително съм развълнуван да представя тази иновативна технология за безконтактни разплащания, създадена в улеснение на посетителите на Олимпиадата, които не разполагат с конвенционални пластики Visa. Непрекъснато се стремим да осигуряваме сигурна и удобна среда за разплащания чрез иновативни технологии,“ каза Йън Джеймисън, управител на Visa за Корея.

„Очаква се иновативните устройства за разплащане на Visa да изиграят съществена роля в успеха на Олимпиадата по отношение на информационните и комуникационни технологии. За посетителите това ще бъде ново изживяване, каквото не са виждали до момента“, каза Хе-беом Ли, председател на организационния комитет на Олимпийските игри в Пьонгчанг 2018.

По време на самата Олимпиада, аксесоарите Visa Lotte Card ще се предлагат на автоматите в супермаркетите в Гангньо Олимпик Парк и на площад „Пьонгчанг Олимпик“. Oт вендинг машините на Visa гостите ще могат да закупят Visa Lotte Card стикери, заредени със 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро), 50 000 вона (39 евро), 100 000 вона (78 евро) или 200 000 вона (156 евро). Значките и ръкавиците ще се предлагат заредени със суми в размер на 30 000 южнокорейски вона (23,40 евро) и 50 000 южнокорейски вона (39 евро).

Като официален партньор на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг 2018, Visa притежава изключителни права за маркетингови и промоционални активности в категорията „Платежни услуги“ и е единствената карта, която се приема за закупуване на официални стоки с логото на Олимпиадата, билети, храна и напитки на всички места, където се провеждат състезания в рамките на игрите. Чрез новите предплатени устройства за безконтактни плащания Visa се надява да осъществи истински „безкартови Олимпийски игри“. Очаква се иновативните аксесоари значително да улеснят посетителите и да се погрижат за по-сигурна среда на разплащанията.

 

Живко ГЪЛЪБОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *