Visa е партньор на културата в Пловдив 2017

Visa – световният лидер в дигиталните разплащания,  е партньор на Нощ/Пловдив, за да допринесе за широкия достъп до изкуство и култура на многобройните ценители, които ще се съберат във втория по големина град в България от 15 до 17 септември 2017 година. Нощ/Пловдив 2017 се организира за 13-ти път от фондация Open Arts и представя специално подготвени събития в музеи, галерии, ателиета, културното съдържание на читалища, театри, библиотеки, алтернативните клубни пространства в града и публични пространства,  като тази есен се надява и на партньорството с  Visa. По традиция са предвидени и забавления за децата и юношите в рамките на Малката нощ.

„Събитието постоянно търси предизвикателства и иновации като разширява обхвата си. С разнообразието на съдържанието и  участието на много различни културни институции и оператори, Нощ/Пловдив 2017 постепенно се превръща значимо културно събитие за есенния сезон. Не е изненада, че глобална технологична компания като нашата се включва като партньор, за да донесе още повече добавена стойност за всички посетители – заедно с фондация Open Arts споделяме обща визия за професионализма и отличното качество,“ каза Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

На Нощ/Пловдив (www.night.bg) специално внимание ще бъде отделено на Premium картодържателите на Visa, за които е оформена VIP зона в автентичната атмосфера на Римския стадион.  За притежателите на карта Visa Gold, Platinum или Infinite са предвидени приятни изненади и ексклузивни турове из пловдивски галерии и работилници. За доброто настроение на Premium картодържателите на Visa, пловдивската общественост и гостите на града на 15 септември ще се погрижат бенда на Пейо Филипов и триото на Яна Чакалска. На 16 септември със съдействието на фондация Open Arts гостите ще имат удоволствието да слушат изпълненията на солисти от Пловдивската опера. Притежателите на Visa Gold, Platinum и Infinite, които са вдъхновени от изкуството, ще могат да създават  собствени оригинални виртуални произведения на изкуството.

Visa доближава Premium картодържателите си и жителите и гостите на Пловдив до световната музейна съкровищница като им предлага две зони с очила за виртуална реалност (VRs) – едната е във VIP зоната на Visa на Римския стадион, а другата е на главната улица на града и ще бъде широкодостъпна.

Верни на дългогодишната си традиция да подкрепя културни събития, по–рано тази година Visa партнира с международния фестивал A to JazZ, за да подкрепи създаването на най–бързия виртуален бар за събития в България – Speed.bar, подсигурявайки на потребителите бързо, сигурно и удобно плащане с карта. През август Visa подкрепи ежегодния Джаз фестивал в Банско, който отбеляза своето двадесето издание. По този начин Visa даде принос за развитието на местното общество и на културния живот в югоизточна България. Между 5 и 12 август Visa направи възможно за жители и гости на града да станат част от  магическото музикално майсторство на емблематични джаз изпълнители от България и света.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *