Volkswagen влага над 4 млрд. евро в Китай

Volkswagen и неговите партньори планират да инвестират над 4 млрд. евро в Китай през 2020 г., като 40% от средствата ще бъдат в областта на електрическите превозни средства, включително производство, изграждане на инфраструктура и научноизследователска и развойна дейност, съобщиха от компанията.Volkswagen влага над 4 млрд. евро в Китай.

Резултат с изображение за Volkswagen китай

В следващите няколко години се очаква германският концерн да инвестира повече в електрически превозни средства, отколкото в бензинови, като целта е да пусне 30 вида електромобила на китайския пазар преди 2025 г., продажбите на които да достигнат 1,5 милиона бройки предаде bulgarian.cri.cn.

Щефан Воленщайн, изпълнителен директор на Volkswagen China, заяви, че успехът на Китай в електрическата мобилност ще бъде основна движеща сила за реализиране на целите за устойчиво развитие на автомобилостроителите.Volkswagen влага над 4 млрд. евро в Китай.

През 2020 г. изцяло електрически превозни средства ще бъдат пуснати в производство в два нови завода на FAW-Volkswagen и SAIC Volkswagen, с комбиниран годишен производствен капацитет от 600 000 бройки.

Volkswagen China е продала общо 3,34 млн. превозни средства на китайски клиенти през първите 10 месеца на тази година, и над 42 млн. от влизането си на китайския пазар, информира Expert.bg.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *