Volkswagen изтегля 384 000 коли в Китай

Сега китайските регулаторни органи официално съобщиха с азиатска прецизност за какъв брой става въпрос, а именно – за точно 384 181 автомобила, предаде агенция „Ройтерс“.
Акцията ще стартира на 2 април, като в нея ще бъдат включени модели от сериите Passat, Sagitar, Golf, Touran и други. Голяма част от тях са произвеждани от китайските фирми – подизпълнители на Volkswagen, но сред тях има и вносни автомобили, в това число и неуточнена бройка от модела Audi A3, произведени между февруари 2010 и юни 2011.
Изтеглянето бе провокирано от предаване по китайската централна телевизия, посветено на лошите корпоративни практики в страната. В него бе обявено, че добре известен на Volkswagen проблем с автоматичните скоростните кутии води до неочаквано и потенциално опасно ускоряване или забавяне на колите по време на шофиране. От германския концерн обаче успокоиха, че проблемът не засяга важните системи на автомобилите като кормилната и спирачната.
През 2012 г. Volkswagen са продали общо 2,81 млн. автомобила на територията на Китай, като през следващите години се предвижа продажбите на нови коли да скочат до 4 млн. на година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *