Volkswagen пуска нова марка бюджетни автомобили през 2019 г.

Слуховете, че германският концерн Volkswagen иска да увеличи продажбите си в световен мащаб с пускането на нова марка бюджетни автомобили, се вървят от години. Сега представител на компанията – Франк Уелш, който отговаря за развитието на продуктите на Volkswagen – официално потвърди пред AutoExpress за намеренията на производителя и дори посочи конкретни срокове. Това ще стане през 2019 г.

Как ще се казва новият бранд, не се съобщава, но е ясно, че първите два автомобила от него ще бъдат седан и кросоувър със средни размери. Първият от тях ще бъде в стила на показания през 2014 г. Volkswagen New Midsize Coupe Concept. Моделът ще се произвежда в Китай и на първо време ще се предлага само в тази държава.

След това автомобилите от новата марка ще стъпят в Мексико, Бразилия и Индия. Водят се преговори и за производство на моделите в завода на Volkswagen в Русия. Поне на този етап появата на бюджетният бранд в Европа е малко вероятна, но крайно решение по този въпрос все още не е взето окончателно.

„Първият бюджетен модел на новата марка се намира в стадий на разработка, но се забави, тъй като преди няколко години променихме концепцията си. Първоначално имахме намерение да предложим седан, но пазарът ни накара да работим и върху кросоувър, който да използва същата платформа. Така с един куршум ще убием два заека“, коментира Уелш.

За новите модели ще бъде използвана платформата на шестата генерация на Volkswagen Golf, но в нея ще бъдат интегрирани компоненти от шасито MQB. Така ще бъде постигнато намаляване – както на теглото на колите, така и на тяхната цена. Подобен подход използват в Renault с моделите на Dacia.

Автомобилите на Volkswagen ще бъдат с предно предаване и бензинови мотори, като партньор на немците в проекта е китайската компания FAW.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *