VW избра Турция пред България за новия си завод

VW избра Турция пред България за новия си завод .Volkswagen ще построи новия си завод за производство на Skoda и Seat в Турция, а не в България или Румъния, става ясно от публикация в турския вестник Habertürk, цитиран от онлайн портала Sabah Daily.

Резултат с изображение за фолксваген завод

Съоръжението, което ще даде работа на 5000 души, трябва да влезе в експлоатация от 2022 г. Според германското списание AutomobilWoche при избора на VW Турция е „натежала“ пред нашата страна заради по-големия си опит в производството на леки автомобили.VW избра Турция пред България за новия си завод, информира autobild.bg.

В голяма степен решението на VW е следствие и от нормализирането на отношенията между Турция и Германия след визитата на Ердоган през септември. Очаква се в новия завод да бъдат произвеждани SUV-овете Skoda Karoq и Seat Ateca, които към момента се правят в Чехия.

Историята на концерна „Фолксваген“ започва през есента на 1933 г. в една от залите на хотел „Кайзерхоф“ (на немски: Kaiserhof) в Берлин. Събеседниците са трима: Адолф Хитлер), Якоб Верлин (на немски: Jacob Werlin), представител на Даймлер-Бенц, и Фердинанд Порше. Хитлер поставя изискване: за немския народ да се създаде здрав, сигурен автомобил, струващ не повече от 1000 райхсмарки. Освен това, автомобилът трябва да се произвежда в нов завод, олицетворяващ „нова Германия“. На лист хартия той нахвърля скица, означава основните точки от програмата и пита за името на конструктора, който ще носи отговорността за изпълнението на правителственото задание. Якоб Верлин предлага кандидатурата на Фердинанд Порше. Наричат бъдещия автомобил „Фолкс-Ваген“ („народен автомобил“).

На 17 януари 1934 г. Фердинанд Порше изпраща чертежите на прототипа на народния автомобил, създаден на базата на разработения по-рано Porsche Typ 60, в Райхсканцеларията (правителството) на Германия.

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *