VW и Ford ще си сътрудничат в областта на електромобилността

Мястото на изявлението пред пресата едва ли може да е по-символично. Нюйоркската фондова борса е само на няколко крачки, в този район корпоративна Америка се чувства у дома си. Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Дийс и неговият колега от Ford Джим Хакет избраха прекрасен хотел на Wall Street, където двамата да представят своя нов автомобилен съюз в петък. Така двамата изпълнителни директори искат да покажат на американския фондов пазар и финансовия свят, че искат да сключат съюз на силата, коментира Handelsblatt.VW и Ford ще си сътрудничат в областта на електромобилността.

Резултат с изображение за VW и Ford

Алиансът в Ню Йорк е повратна точка. От ожесточени конкуренти в бизнеса с двигатели с вътрешно горене сега те стават партньори с въвеждането на електромобилността. Ford възнамерява да поеме от Volkswagen разработения във Волфсбург електронен комплект за изграждане MEB. MEB е съкращението за „модулен комплект за електрификация“, платформа, с която в бъдеще ще бъде произвеждана голяма част от новите електромобили на VW.

Чрез съюзяването двата производителя могат значително да увеличат броя на електромобилите си и да зададат индустриални стандарти. Никога досега не е имало такава цялостна подмяна на частите за задвижването и каросериите. Това е съюз, който пренарежда баланса на силите в автомобилната индустрия. В бранша се твърди, че през следващите една до две години повечето други производители ще се нуждаят от партньорства, за да балансират синергиите и обемите в ерата на електромобилността. Сега Volkswagen и Ford възнамеряват да определят стандартите.

Никоя автомобилна компания, с изключение на Tesla, не разчита толкова радикално на електрическата мобилност, колкото Volkswagen. Херберт Дийс неотменимо разпореди влизането на автомобилната компания от Волфсбург в ерата на електричеството. Очаква се електромоторът да се превърне в най-важния двигател през следващите години. Първите фабрики за автомобили вече се преобразуват. Заводите, в които все още са монтирани дизелови и бензинови двигатели, вероятно ще бъдат изоставени в обозримо бъдеще, информира investor.bg.

Сега Volkswagen и Ford разширяват сътрудничеството си, съобщи германският автомобилен гигант вчера след заседание на надзорния му съвет. Двете компании вече обявиха сътрудничество за микробуси и пикапи по-рано тази година, за да спестят стотици милиони евро от разходите за разработване. Повече подробности за новите области на съвместна дейност ще бъдат обявени днес на пресконференцията. Автопроизводителите биха могли да обединят усилията си в разработването на електрически автомобили и автомобили без водачи, посочи DPA.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *