Xiaomi влезе в Книгата за рекорди на Гинес

Xiaomi заслужи място в Книгата за рекорди на Гинес с изумително постижение в Индия (снимка: Twitter)

Xiaomi влезе в Книгата за рекорди на Гинес .Китайският производител на потребителска електроника Xiaomi попадна в Книгата за рекорди на Гинес с постиженията си на пазара в Индия, който е все по-апетитен за големите играчи в индустрията.

Xiaomi успя да отвори едновременно над 500 магазина Mi Store на територията на Индия, с което влиза в Книгата за рекорди на Гинес, съобщи компанията в Twitter. Магазините са разположени в 15 от общо 29-те щата на Индия, информира technews.bg.

Междувременно, Xiaomi обяви, че планира в рамките на една година да увеличи с порядък броя на магазините си в Индия, където тя вече се наложи като водещия доставчик на смартфони.

По-конкретно, планът предвижда търговската мрежа на компанията в страната да се разрасне до 5000 магазина към края на 2019 г., което ще бъде съпроводено с отваряне на 15 000 нови работни места.

Xiaomi е основана от седем партньорски фирми на 6 юни 2010 г. На 16 август 2010 г. Xiaomi официално пуска първия MIUIфърмуер, основан на Android.

Първият смартфон Mi1 е обявен през август 2011 г. Той е доставян с вграден фърмуер MIUI, базиран на Android, съвместяващ фирмените стилове на Samsung TouchWiz и Apple iOS. Предлага се и версия на устройството с чист Android.

През август 2012 г. Xiaomi анонсира смартфона Mi2. Той е с процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064, 1.5 GHz четириядерен чип Krait с 2 GB ОЗУ и графичен процесор Adreno 320. На 24 септември 2013 г. компанията обявява, че е продала повече от 10 милиона устройства Mi2 в течение на 11 месеца.

Някои от устройствата Xiaomi се произвеждат в заводите на Foxconn, където се произвеждат iPhone и iPad на Apple.

На 5 септември 2013 г. CEO Леи Джун обявява планове за създаване на 3D-телевизор под управлението на ОС Android с диагонал 47 инча, който ще се сглобява в завода на корпорацията Wistron в Тайван. Също през септември 2013 г. Xiaomi анонсира смартфона Mi3 с процесор Snapdragon 800 (MSM8974AB) и версия са чипсета NVIDIA’s Tegra 4.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *