Xiaomi изпревари Apple и Samsung по продажби на смартфони

Китайската Xiaomi е продала повече смартфони през юни в сравнение с конкурентите Samsung и Apple, сочат данни на Counterpoint.

Xiaomi изпревари Apple и Samsung по продажби на смартфони през юни

© Pixabay.com

Продажбите на Xiaomi нарастват с 26% в сравнение с предходния месец, което дава на компанията 17.1% дял от общия брой смартфони продадени в световен мащаб през юни, обявиха от Counterpoint. Samsung и Apple съставляват 15.7% и 14.3%, респективно, от общия брой смартфони, продадени за същия период, информира profit.bg.

За второто тримесечие Xiaomi е на второ място по продадени смартфони, изоставайки след Samsung, информира CNBC.

В анализ на Counterpoint се казва, че тази тенденция може да е временна, тъй като увеличението в броя на случаите на COVID-19 във Виетнам вероятно е засегнало производството на Samsung през юни. Това води до недостиг на устройства за корейския производител.

Xiaomi разработала логотип для бренда Redmi - MegaObzor

От Samsung отбелязаха, че са имали затруднения с производството заради локдауни по места във Виетнам. Технологичният гигант очаква производството скоро да бъде възстановено до нормалните нива.

Проучване на Strategy Analytics от този месец сочи, че Xiaomi е била водещата марка смартфони в Европа през второто тримесечие, контрлирайки около 25% от пазара.

Xiaomi остава водещият играч и в Индия, която е един от най-бързо растящите пазари на смартфони в света.

Логотип Xiaomi в торговом центре. Китайская компания по продаже электроники Xioami размещанная со штаб-квартирой в пекине Редакционное Стоковое Фото - изображение насчитывающей покупка, компания: 204580898

Въпреки че повечето смартфони на Xiaomi са масовата категория, китайският производител навлиза и в по-скъпия сегмент, в който в момента доминират устройствата на Samsung и Apple.

Тази година Xiaomi представи модела Mi 11 Ultra, който е с начална цена от 5 999 юана (928 долара), както и първия си сгъваем смартфон, който е с цена от 9 999 юана.

Samsung се очаква да представи нови телефони на събитието си Galaxy Unpacked през следващата седмица. Apple пък се очаква да покаже новия си модел iPhone през септември.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *