Xiaomi набра само 4,7 млрд. долара от IPO-то си

Китайската технологична компания Xiaomi и някои от инвеститорите ѝ са набрали 4,7 млрд. долара, след като първичното ѝ публично предлагане се оказа в долната част на ценовия диапазон, твърди източник, запознат с въпроса, пише Bloomberg.Xiaomi набра само 4,7 млрд. долара от IPO-то си.

Резултат с изображение за Xiaomi

„Изключително ниските маржове на Xiaomi от хардуер натежаха значително на оценката от потенциални инвеститори“, твърди Джеймс Ян, анализатор на Counterpoint Research в Пекин. „Очаквам да инвестират повече в звеното за смартфони, особено от гледна точка на международната експанзия.“

Това е най-голямото първично предлагане на акции в Хонконг от септември 2016 г., когато Postal Savings Bank of China направи IPO за 7,6 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg. Xiomi осъществява първото голямо технологично листване в Хонконг, откакто градът промени регулацията в тази сфера, информира investor.bg.

Според един от източниците фонд, подкрепян от Сорос, е направил ранна заявка за малък дял от акциите на Xiaomi. Hillhouse е направила заявка за около 600 млн. долара, а американската Capital Group Cos. – за 500 млн. долара, коментира източниците.

Цената обаче се оказа в долния диапазон на планираното от Xiaomi. Представители на компанията, на Hillhouse и Capital Group са отказали да коментират. Представител на Soros Fund Management не е отговорил веднага на запитването за коментар по въпроса.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *