YouTube навърши 15 години

YouTube, най-популярният видео портал в интернет, навърши вчера 15 години. Услугата, притежавана в момента от Google, се появи на 14 февруари 2005 г., а сега е част от ежедневието на милиарди хора по света.YouTube навърши 15 години.

YouTube е част от ежедневието на милиарди хора по света
(снимка: CC0 Public Domain)

„Всяко тримесечие се опитвам да кажа на авторите на YouTube какво е важно за мен и какво се е случило през последните няколко месеца. Тази година, в която празнуваме 15-я рожден ден на YouTube, искам да се обърна към цялата ни общност, за да разкажа накратко за миналото и да споделя нашите планове за следващата година”, написа в блога на Google главният изпълнителен директор на YouTube – Сюзън Войчицки.

Резултат с изображение за „YouTube“

За по-малко от година след регистрацията на сайта (на 14 февруари 2005 г.) броят на ежедневните гледания на видеоклипове достигна милиони. Между другото, дори авторите на проекта са изненадани, че хора от цял ​​свят проявяват огромен ентусиазъм да публикуват своите видеоклипове, информира technews.bg.

 

Резултат с изображение за „YouTube“

Нещо повече, това се оказват обикновени ежедневни истории с участието на техните автори, деца и домашни любимци. Според Войчицки, привлекателността на тези видеоклипове е била в тяхната искреност и естественост.YouTube навърши 15 години.

Резултат с изображение за „у тубе“

 

Сега всеки месец повече от два милиарда потребители от цял ​​свят посещават YouTube, а на всеки две минути в портала се качват нови 1000 часа видео. Броят на каналите с над 100 000 абонати надхвърля 170 000.

Плановете на YouTube включват разработване на екосистема за автори, сътрудничество с музикалната индустрия и медийните компании, както и подобряване на услугите за рекламодатели.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *