Австралия и Великобритания също подкрепиха американската икономика

Британският министър на търговията Винс Кейбъл заяви, че искането на Китай за смяна на долара като валута за валутните резерви е прибързано.
Този аргумент присъства от дълго време. Смятам, че би било добър начин за света да продължи, но това не е нещо, което ще направим за една нощ. В краткосрочен план американският долар е ключовата международна валута и въпреки че, честно казано, американските законодатели направиха ужасна бъркотия преди няколко седмици, вече се върнаха в правилната посока и успяха да подходят към дълга по благоразумен начин, обясни Винс Кейбъл.
Австралия, един от традиционните съюзници и търговски партньори на САЩ, опита да успокои обществеността, че понижаването кредитния рейтинг не е фатално.

Другите две големи рейтингови агенции – „Мууди’с“ и „Фич“, продължават да дават за американската икономика рейтинг „ААА“, така че мисля, че хората просто трябва да разглеждат всички факти, призова премиерът на Австралия Джулия Гилард.
Късно в петък „Стандард енд Пуърс“ понижи рейтинга на САЩ от най-високия възможен – „ААА“, до „АА+“ и добави негативна прогноза за развитието му.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *