Австрийските пощи искат да инвестират у нас

Австрийските пощи Post AG имат намерение да инвестират на пазарите на Румъния, България и Босна в следващите 15 месеца, съобщи Reuters.

„Искаме да създадем една мрежа в регионално и политически фрагментирания пазар на Югоизточна Европа. По-конкретно искаме да запълним белите полета в Босна, България и Румъния“ – казал е финансовият шеф на компанията Рудолф Йетмар по време на конференция на инвеститорите на Виенската борса и Erste Bank в Ню Йорк.

Става дума за поглъщане на частни доставчици на пощенски услуги в сферите доставка на пратки и изпращане на реклами. С това Post продължава експанзията си, за която са предвидени общо 350 млн. евро. До третото тримесечие са инвестирани около 210 милиона евро, а още 150 млн. стоят на разположение, твърди Йетмар.

Австрийските пощи вече присъстват активно в Словакия, Хърватия, Унгария и Сърбия. Освен в Източна Европа ще има още придобивки и в западна Европа и ще се заема нишата хладилен специален транспорт.

„В тази специална област търсим по-скоро миноритарни дялове, с които да си гарантираме кооперацията. Пазарът на хладилен транспорт нараства силно, което е заложено също така в увеличаващите се предписания за транспорта в ЕС“.

Компанията оперира самостоятелно от 3 март 1999 год. като дъщерна на „Австрийски Пощи и Телеком“. Основната й дейност е осигуряване на пощенски и логистичини услуги, като неин основен и дългогодишен партньоре BAWAG P.S.K.

От уебсайта на дружеството става ясно, че то предлага мрежа от услуги, която е уникална за територията на Австрия. Със своите целенасочени инвестицииза модернизация на пощенските и логистични услуги, австрийските пощи имат амбицията да продължат да задоволяват нуждите на клиентите си. Залагат на иновациите при продуктите и услугите, което не само ще спомогне за консолидиране на вътрешния пазар, но и ще даде отражение на дейността на компанията на международен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *