Австрийци отказали на съпругата на кмета на Москва да купи вила в Тирол

Руската милиардерка Елена Батурина е получила отказ на намерението си да придобие недвижим имот в австрийската провинция Тирол. Батурина, която е съпруга на кмета на Москва Юрий Лужков, е планирала да купи луксозна двуетажна вила със земя в общината Аурах на Кицбюел в близост до известния курорт Кицбюел.
Четирима членове на общинския съвет са били против, петима са се въздържали и един е подкрепил предложението на Батурина, съобщава местният вестник Tiroler Tageszeitung, цитиран от Infox.ru.
„За обосноваването на покупка на имот трябва да има икономически, обществени или културни интереси. Не мога да разбера с какво ще допринесе Батурина за нашата община“, е заявил кметът Якоб Плетцер.
Тъй като Батурина не е гражданин на страна от ЕС, по закон трябва при покупката на имоти да представи интересите си.
Ръководителят на окръг Кицбюел Мартин Грандер е подкрепил позицията на съвета и е потвърдил наличието на пречки Батурина да придобие имот в Тирол.
Според австрийския вестник тя за втори път подава заявка за придобиване на имот в района, като първият път е действала чрез посредник туристическа фирма, която, както коментира изданието, „не работи твърде активно“.
В Аурах на Кицбюел живеят около 1200 души. Заема площ от 54 кв. км и е разположена в центъра на Кицбюелските Алпи. Годишно тук отсядат над 76 хил. туристи.
Миналата година британският Daily Mail съобщи, че Батурина е купила най-големия частен дом в Лондон след Бъкингамския дворец за 50 млн. паунда. Впоследствие обаче тя отрече тази информация и заяви, че това са слухове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *