Административният съд спря отнемането на лиценза на „Лукойл“

С определения от днес по две дела – № 6812/2011 и № 6813/2011, органът спря предварителното изпълнение на двете решения на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов от миналата седмица. Делата са образувани по жалби на собственика на съоръженията – „Лукойл“.
Налице са достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда по смисъла на чл. 166, ал. 2 Административно-процесуален кодекс (АПК). Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.
Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „Столичен транспорт“ ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп“, според което не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива.
Определенията подлежат на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването им на страните. Делата ще бъдат разгледани по същество от Административен съд София – град на 31 август от 9.00 часа,  съобщиха от съда.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *