Ако БРИКС се откаже от долара, САЩ се изправят пред хиперинфлация, война и глад

Групата БРИКС продължава да увеличава своето притежание на злато, като се очаква това да продължи и в бъдеще. В същото време страните от групата работят за създаване на нова платежна система и валута, с цел да се освободят от зависимостта от щатския долар.

Въпреки че се предполага, че доларът ще загуби своето доминиращо положение в световната икономика, авторът на книгата за лични финанси „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки предупреждава, че това ще има сериозни последици за САЩ, като възможните сценарии включват хиперинфлация, война и глад.

Страните от БРИКС, както и други държави, включително Иран и Саудитска Арабия, биха могли да помогнат за противодействие на доминирането на долара.

В случай на хиперинфлация обаче, Кийосаки предупреждава, че могат да се появят диктатори, което може да има сериозни последици за световната икономика.

Счита се, че възходът на страните от БРИКС ще окаже значително влияние върху криптовалутния пазар и децентрализираните финанси може да станат необходим спасител в новия икономически ред. Въпреки това, засилената репресия на криптовалутите в САЩ поражда опасения за бъдещето на американските крипто инвеститори.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *