„Ако открия кой пише книги за мафията, кълна се, че ще го удуша“

Италианският премиер Силвио Берлускони заплаши да удуши лично създателите на филми и на книги за италианската мафия, които представят Италия в неблагоприятна светлина по света, предаде Франс прес.
„Ако открия кой е създателят на „Октопод“ и кой пише книги за мафията, кълна се, че ще го удуша“, заяви Берлускони по време на среща с млади активисти на партията си Народ на свободата, събрали се в Олбия, на остров Сардиния.
Пред тях Берлускони определи като необосновани и възмутителни твърденията, появили се в италианската преса за това, че той е бил замесен в атентати, извършени от мафията през 1992 и 1993 г.
Думите на Берлускони идват в момент, когато главният прокурор на прокуратурата във Флоренция Джузепе Куатроки опроверга твърденията на пресата, че срещу Берлускони е започнато разследване за негови евентуални връзки с мафията по време на атентатите от 1992 и 1993 г.
Разследването на атентатите от този период, главно на този срещу галерията Уфици във Флоренция през 1993 г. беше прекратено през 1998 г. После обаче беше подновено, защото покаялият се мафиот Гаспаре Спатуца разказа, че Берлускони и неговият предан сътрудник Марчело Дел’Утри са били хората от италианските политически кръгове, с които най-често си е говорил неговият бос Джузепе Гравиано, който беше един лидерите на коза ностра и който сега излежава няколко доживотни присъди в италиански затвор.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *