Ако руснаците платят до 15 дни, Булгартабак е техен

Срокът за сключване на приватизационния договор е 15 дни от датата на решението за избор.  Сделката подлежи на одобрение от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.
В същия срок купувачът трябва да представи декларация за произхода на средствата си, което е задължително условие за внасянето на проекта на договор в Надзорния съвет.
BT Invest GmbH предложи цена от 100 100 000 евро, инвестиции в размер на 7 млн. лв. за срок от 2 години и предложение за изкупуване на минимални количества български тютюн за задължителен срок от пет години – 5000 тона за всяка от 5-те години.
След направена проверка в Централен депозитар АПСК официално опровергава появило се в медиите твърдение за запорирани акции на „Булгартабак Холдинг“ или дъщерните дружества, подлежащи на приватизация.
Днес акциите на дружеството поскъпват с 3.56%, до средно 27.309 лв. за лот. Предложената, от базирания в Австрия, и контролиран от втората по-големина руска банка VTB, инвеститор, цена е 33.2 лв. за акция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *