Активите на шефа на US Федералния резерв се оценяват на над $ 1,13 млн.

Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ (централната банка на страната) очаква ускоряване на темпа на инфлация в границите на допустимите стойност. В

същото време личното състояние на шефовете на банката им позволява да не се страхуват от активизиране на растежа на потребителските цени и да се чувстват напълно комфортно, информира К2Капитал, като се позовава на данните за отчетност на УФР.

Според публикуваните снощи документи на УФР активите на председателя на управителния съвет Бен Бърнанке, който преди да оглави банката бе председател на икономическия факултет на Пристънския университет, се оценяват на 1,13 млн. д. – 2,54 млн. долара, пише БТА.

Заместник-председателят на банката Доналд Кон, чиято кариера е свързана изцяло с централната банка на САЩ, има активи в размер на 671 000 – 1,62 млн. долара.

Бившият професор в Колумбийския университет Фредерик Мишкин, който в момента е член на управителния съвет на УФР, разполага със състояние от 6,74 млн. до 21,36 млн. долара. Трябва да отбележим, че Мишкин е автор на книгата „Икономическа теория на парите, банковото дело и финансовите пазари“ („Economics of Money, Banking, and Financial Markets“), която в момента се преиздава вече за осми път.

Активите на члена на управителния съвет на УФР Рандъл Крознър се оценяват на 1,61 млн. -7,66 млн.долара. Състоянието на неговия колега Кевин Уорш е от 1 млн. до 2,27 млн. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *