Активи на стойност $160 милиона, свързани с Terra, конфискувани от прокуратурата в Сеул

Според съобщение от 3 април на южнокорейската новинарска служба KBS, властите са конфискували имущество на стойност около 210 милиарда вона, което към момента на писане на статията се равнява на 160 милиона долара, от осем души, свързани с фалита на Terraform Labs.

Конфискуваното имущество се състои основно от недвижими имоти, собственост на бивши служители на Terra. Според съобщенията, прокурорите са поели контрола върху къщи и имоти, притежавани от бившия вицепрезидент на Terra, Ким Мо и неназован изпълнителен директор, на стойност съответно около 60 милиона и 31 милиона долара.

Говорител на прокурорския екип заяви:

Все още проучваме статута на собственост на заподозрените и планираме в бъдеще да извършим обезпечаване на събирането на потвърденото имущество, за да възстановим приходите от престъплението и да възстановим щетите.

Съобщава се още, че действията на прокурорите са имали за цел да попречат на бившите служители на Terra да разпореждат с активи, за да се гарантира, че те са част от потенциално наказателно производство. Това следва сходните мерки на прокуратурата от ноември 2021 г., когато те запорираха дома на Шин в Сеул. Съобщава се, че те все още разследват други активи, за които се твърди, че са свързани със съоснователя на Terra.

Като компания, Terraform Labs е базирана в Южна Корея и разработва блокчейн платформа за стабилни монети наречена Terra. Платформата имаше за цел да предложи стабилни монети за различни сектори, включително електронна търговия, гейминг и парични преводи. Компанията получи инвестиции от водещи дружества за рисков капитал като Polychain Capital, Arrington XRP Capital и FBG Capital.

Крахът на Terra настъпи, след като платформата страдаше от множество проблеми, включително технически, които доведоха до значителни загуби за инвеститорите. През март съоснователят До Куон беше арестуван в Черна гора, след като месеци наред нямаше окончателни публични сведения за местонахождението му.

На 29 март министърът на правосъдието на Черна гора, Марко Ковач, обяви, че местното правителство е получило искания от САЩ и Южна Корея за задържане на Куон. Разследването на срива на Terra продължава и се очаква да има допълнителна информация с напредването на случая.

Към момента на писане на статията, никой южнокорейски съд не е разрешил издаването на заповед за арест на Шин. В доклада не се споменават никакви криптоактиви, иззети като част от разследването.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *