Акциите на Nvidia очакват голям ръст през 2023 година

Финансови експерти прогнозират, че NVIDIA Corp. (NASDAQ: NVDA) има потенциал да следва стъпките на Apple и да постигне масивен ръст през 2023 г.

Според данните на CoinMarketCap, 46 анализатори от Уолстрийт са дали оценка на акциите на NVIDIA, като мнозинството от тях (31) препоръчват „силна покупка“, някои (3) „покупка“, а други (12) съветват да се „задържат“. Няма поддръжници на идеята за „продажба“ или „силна продажба“.

На база на оценките на 40 експерти от Уолстрийт в TradingView, едногодишната целева цена за акциите на NVDA е $283.96, с висока оценка от $355 и ниска – $175 за следващите 12 месеца.

Тези оценки предполагат, че анализаторите са положително настроени към акциите на NVIDIA, което може да се дължи на ролята й като доставчик на чипове за изкуствен интелект, възстановяването на подразделението й за игрова техника и широкото използване на графичните й процесори при добива на криптовалути.

През последните 30 дни, диапазонът на търговия на NVDA е между $262.20 и $290.58. В момента тя се намира близо до горната граница на този диапазон. Пресичането на множество тренд линии и критични пълзящи средни в различни времеви рамки, доведе до зона на подкрепа между $262.40 и $273.94.

На 1 май, NVDA надхвърли нивото на съпротива от $280 и някои експерти смятат, че следващият ѝ път може да достигне диапазона $295-$300, последван от зоната $310-$312.

Освен това, на 1 май, търговец, известен като „Wasteland Capital“, съобщи, че пазарната капитализация на NVIDIA се е увеличила с около $31 милиарда за един ден. Това е повече създадена стойност, отколкото общата печалба на компанията за последните шест години взети заедно.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *