Акционерите на ЗПАД ДЗИ ще гласуват за продажбата на 50,091% от ДЗИ Банк

На 20 ноември 2006 г. ще се проведе Oбщото събрание на ЗПАД „ДЗИ“, на което акционерите ще гласуват за продажбата на пакета от 25,045 млн. акции, съставляващи 50,091% от капитала на ДЗИ Банк, става ясно от съобщение в Държавен вестник.

При положително гласуване Oбщото събрание ще трябва да овласти изпълнителните директори на ЗПАД „ДЗИ“ – Валери Алексиев и Недялко Чандъров, да извършват всички необходими правни действия по реализиране продажбата на пакета акции на ЗПАД „ДЗИ“ в „ДЗИ Банк“ – АД, на Eurobank EFG.

В края на септември Eurobank EFG постигна споразумение с ЗПАД “ДЗИ” и останалите акционери на ДЗИ Банк – България за придобиване на 74,26% от капитала на банката.

Eurobank EFG е вече представена в България посредством дъщерното си дружество Българска Пощенска Банка с мрежа от 143 клона и представителства в над 2000 пощенски станции.

Целта на Eurobank EFG е да обедини двете банки с оглед засилване на позициите си в бързо разрастващия се местен пазар. Обединеното дружество ще разполага с над 250 банкови клона и ще се превърне в третата по големина българска банка с пазарен дял, надхвърлящ 10% от общите активи, депозити и кредити на банковата система.

По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани 19 акции от ЗПАД ДЗИ на нива от 140,00 и 140,11 лв. за брой, или с 0,48 на сто по-ниско от предходната сесия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *