Александър Томов: Писна ми! Не съм крал нито лев!

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов разпространи декларация до медиите, в която остро възрази срещу изявления на боса на ЦСКА Димитър Борисов и треньора Любо Пенев.
„Тези дни се появи отново спекулация, свързана с името на Александър Томов. Според медийни изяви на Любослав Пенев и Димитър Борисов в пространството се тиражира, че Александър Томов „откраднал 50 млн. лева“ и „… Томов, който е съден за десетки милиони и винаги пътува в чужбина“.
Обръщам се към медиите и цялото българско население. Аз никога през целия си живот не съм откраднал и 1 лев, заявява Томов в декларацията си, цитирана от БГНЕС.
По думите му срещу него няма обвинения за кражба на пари, а за „неправомерна употреба на средства“, което също е невярно и което също ще бъде доказано.
„Вече излязоха показания на бивши служители на ДАНС (В. Хаджолов и други) за механизма, създаден при режима „Станишев“, за публично омаскаряване на неудобни на бившата власт политически лица. Тъй като този механизъм е приложен безспорно върху моята личност и че в него са замесени и отделни магистрати, смятам да търся справедливостта с всички позволени от закона средства у нас и в чужбина. Казано направо: „Писна ми!“ От лъжите и спекулациите около т.нар. обвинения срещу мен“, пише Томов.
Той допълва, че при следващо подобно изявление ще даде под съд този, който го изрече. „Мафията в България трябва да бъде разбита. Механизмите за омаскаряване трябва да бъдат докрай разкрити и виновниците за тяхното създаване наказани и отстранени“, завършва Александър Томов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *