Алексей Петров: Засегнах сериозни интереси в банковата система

Атаката срещу Алексей Петров е във връзка с изразените му позиции за икономическата политика в страната. Това каза самият той пред журналисти преди разглеждането на мярката за неотклонение на задържани при операция Октопод.

Конкретно в това несъгласие с икономическата политика посочих високото ниво на лихвите, които са със седем – осем процента по-високи от тези в Европейския съюз. Позволих си тази теза да я отстоявам последователно във времето до ареста си, включително – написах официален документ до вицепремиера Симеон Дянков, в който посочих конкретен модел за сваляне на лихвите. Вместо отговор в законовия срок от вицепремиера, получих арест.
Смятам, че засегнах сериозни интереси в банковата система. Единственият печеливш сектор в момента е банковата система. Вероятно ще дойде моментът, в който ще посоча конкретни банки, каза още Петров.
В Министерството на финансите не е постъпвало писмо от Алексей Петров, информират от институцията. Такова не е постъпвало и в деловодството на Министерския съвет.
След направена проверка е установено, че писмо с подател Алексей Петров или ЗК Лев Инс няма получено, както по формален, така и по неформален ред.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *