Алексей Петров и колеги: Борисов превърна държавата в заложник

Изпълнителната власт и лично министър-председателят, вместо да търсят средства за излизане от кризата, се занимават единствено с поддържането на рейтинга си и със замитането под килима на проблемите на икономиката и обществото.
Грозна проява на това „замитане под килима“ е уволнението на управителя на НОИ – Христина Митрева и на заместник-министъра на труда – Красимир Попов. „В случая с г-жа Митрева беше търсена изкупителна жертва за … лошата работа на НАП. Според ССИ, тя беше подложена на нерегламентиран натиск от страна на министър председателя, който напълно погази правилата на тристранното сътрудничество
Уволнението на г-н Красимир Попов може за бъде обяснено единствено с нежеланието му да участва във фалшифицирането на данните за безработицата – въпрос на който управляващите явно отдават огромно значение, твърдят от Съюза.
Алексей Петров и колегите му застават зад тезата, че антикризисните мерки са провалени още първите десет дни след приемането им. Това стана с провалянето на продажбата на остатъчните дялове от електроразпределителните дружества и с провалянето на продажбата на квотите на България от въглеродните емисии. По този начин бяха загубени точно 600 милиона лева за покриването на бюджетния дефицит. Тези пари в момента се „събират“ от малките и средните предприятия, чрез репресиите на контролните органи. В момента Борисов прави нещо, което е правил през 90-те години на миналия век. Различни са само трибуквените съкращения, с които той работи – преди това беше примерно СИК, а сега са НАП, МВР и ДАИ, подчертават още те.
ССИ заявява още категорично, че държавата е заложник на страховете на един човек – заложник е на страховете на министър-председателя.
В началото на месец юли ССИ ще представи на национално съвещание свой анализ, от който са част горепосочените становища.

Изложените становища са част от анализ, който ще бъде представен на национално съвещание на ССИ в началото на месец юли.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *