Алексей Петров се чувствал заплашен от Цветанов

Поводът е интервюто на вътрешния  министър  по ТВ 7  в сряда, в което той заяви, че „държавата не може да си позволи някой да се бъзика с нея, дори той да се нарича Алексей Петров – Трактора и да се е бъзикал с нея 20 години“.
„В студиото на ТВ 7 пред българската общественост към мен бяха отправени директни заплахи по един безпрецедентен и в същото време примитивен начин…  Министърът и водещият на предаването лансираха единствената според тях версия, че Алексей Петров бил заинтересован и той бил организирал поставянето на бомбите. Това безотговорно внушение бе хвърлено на публиката макар и до днес обществеността да няма никаква информация за хода на разследването по предишни взривове, още по-малко за вчерашните терористични действия“, пише Петров в отворено писмо до медиите.
Той е обиден, че иронично бил наричан Трактора от вътрешния министър и водещия Николай Бареков.
Поведението на Цветанов оценявам не само като заплаха и опит за саморазправа с мен, а и като провокиране на обществено напрежение и създаване на очакване, че ще се случат непредвидими събития, които ще дестабилизират държавата, пише още Алексей Петров.
Той настоява ТВ7 да му предостави правото да се защити, като не възразявал в разговора да участва и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *