Алексей Петров с апел към главния прокурор по повод на взривовете от днес

Алексей Петров подкрепя тезата, че три звнакови престъпления от 2008 г. до сега – побоят на журналиста Огнян Стефанов, експлозията пред вестник “Галерия“ и атентатите от последните 24 часа са продукт на една и съща концепция за постигане на надмощие и контрол чрез насилие с корени в 90-те години на миналия век. И типологията и виктимологията при трите престъпления са практически еднакви. И мотивите и средствата на извършените деяния са идентични.
Според  Алексей Петров възникват съмнения в посока на министър – председателя,  Бойко Методиев Борисов, като вдъхновител и идеолог на стила на терор в политиката. Има много сериозни аргументи, че сме свидетели на три събития, станали по различно време, но по сходни поводи и с абсолютно еднакви мотиви. През септември 2008 г., трябваше да бъдат замазани следите, водещи към поръчителите на клеветническата кампания срещу ДАНС, довела до разгласяване на класифицирана информация в сайта „Опасните новини“. За още по-успешното „замазване“ беше предизвикана разработката „Галерия“. През февруари 2011 г., трябваше да се развихри спешно „кризисен пи – ар“, поради станалите достояние на публиката доказателства, че лично министър – председателят Бойко Борисов е замесен в контрабанда. Тогава той трябваше да се спасява от доказателствата, получени със специално разузнавателно средство (което е доказателство пред съда!), че лично е замесен в контрабанда и укриване на акцизи. Главният свидетел по случая вече не е между живите, за което може само да се съжалява.
Избухването на взривовете пред партийната централа на РЗС и пред клуб на ДСБ, е продукт на отчаяни усилия за спасяване на потъващият рейтинг на министър – председателя.
За никого не е тайна, че правителствената политика в икономиката, дирижирана по откровено невеж начин от министър–председателя катастрофира. След като Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) му поиска оставката, г-н Бойко Борисов се изправи пред факта, че само за 24 часа, повече от 400 000 пъти гражданите го „уволниха“ по Интернет. И с невъоръжено око се вижда патологичната зависимост на настоящия ни министър – председател от властта и от заемането на ключове позиция в политическия живот.
Отчаянието на министър – председателя и дълбоките му страхове, че за него „няма живот извън политиката“, го мотивират да предприеме крайни действия, за да „профилактира“ набиращи скорост събития, които го насочват към политическото бунище.
Според Алексей Петров, министър–председателят е абсолютно мотивиран да съчетае „полезното с приятното“. От една страна той стартира предизборната си кампания по достатъчно „ефектен“ начин. От друга страна той просто си отмъщава на тези, които накърняват достойнството на Особата му. От трета страна, както всеки терористичен акт, снощните експлозии целят сплашване, както на реалните му опоненти, така и на цялата общественост. „Черешката на тортата“ е влизането на „железния“ Бойко Борисов … в ролята на жертва.   Алексей Петров подчертава, че ще се обърне към Главния прокурор, не защото някой се опитва с бели конци „да му пришие“ участие в описаните три тежки криминални и политически престъпления, а защото с експлозиите от тази сутрин беше премината границата на допустимост.
Според  Алексей Петров, реакцията на Главна прокуратура, на политиците и преди всичко – на гражданите в настоящия момент е от съдбоносно значение за бъдещето на демокрацията в България. Или извършителите и подбудителят да бъдат открити и наказани или ще влезем в „нов преход“ – този път към напълно авторитарно управление, гарнирано с фасадна демокрация и терористични актове за „направляване на кучкарника“.
Ако днешната тенденция на терористични рецидиви бъде оправдана с определението „самовзривили се“, дали скоро няма да ни сполети и оправданието „самоубили се“?
Алексей Петров пита: Трябва ли да се дадат човешки жертви, за да се пресекат ширещите се терористични увлечения, обслужващи налагането на пълен контрол над българската общественост?

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *