Алексей Петров oстава в ареста, футболни фенове се събраха в защита на хора от групата на Таки

 
 
 

 

 

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Алексей Петров. Според магистратите, петте месеца, през които бившата барета е зад решетките, са разумен срок с оглед събирането на доказателства по обвинението, че е ръководител на организирана престъпна група.
Съдът обърна внимание на широкия кръг контакти на Петров. Според магистратите той ги е използвал по неправомерен начин, а анализът на кадровото му досие, за което той продължава да твърди, че е прочистено, показва, че няма връзка между дейността му, която съдът квалифицира като престъпление и функциите му на офицер на прикритие. 
Приемам нормално решението и както и в другите случаи няма да го коментирам. Защото имам свое обяснение, на се притеснявам от нищо и смятам, че ще дойде момент, в който ще има и положително решение. Аз не стоя в ареста заради делото си. Аз стоя в ареста, за да бъда изолиран от обществено-политическия живот на България. Колкото е необходимо на управляващите, толкова ще бъда в ареста, заяви бившата барета.   Съдът указа на прокуратурата да събира и оневиняващи Петров доказателства и определи като неуместно поведението на представители на държавното обвинение да дават интервюта непосредствено преди съдебните заседания.
На свобода Алексей Петров може да въздейства на свидетели е мнението на съдебния състав. Той припомни записани в специалните разузнавателни средства  закани към основния от тях –  Георги Цветанов.
След като Цветанов многократно промени мястото, където съм му нанесъл побой – в първия момент беше на басейна „Спартак“, вторият беше на някакъв ресторант, след това му хареса да бъде в офиса на четири очи. Възниква въпросът, защо трябва да се приема твърдението на Цветанов, че съм му нанесал побой, а не моето, че това не се е случило. С какво Цветанов е по-надежден от мен, каза още бившата барета.  
Днешната сензация на Петров – преди време бил предоставил информация, свързана с противодействието на определени форми за внос на радикален ислям, за изключително опасна форма за внос на тероризъм на територията на България и от тук на европейските страни. Бившата барета посъветва неформалния председател ДАНС Иван Драшков  да намери  тази информация да я приложи там, където е необходимо.
На метри от делото мястото, където се гледаше делото срещу Алексей Петров Петров, течеше под обсада процесът срещу Таки и още осем души, подсъдими заради участието си в престъпна група за наркотици. Делото срещу самия Таки се води задочно.
Привърженици на футболен клуб Левски се събраха пред Съдебната палата с призива „Спрете поръчковите процеси“. Аргументите им огласи Антон Калчев, председател на фен клуба „София – Запад“. 
Свидетелите на прокуратурата не са чиста вода ненапита. Те са бивши наши познати, бивши познати значи, че сме израснали заедно, познаваме се от деца, но за съжаление, за да си спестят собствените персони, те са съгласни да дадат какви ли не показания, само и само да бъдат както се вижда на свобода и в момента даже имам сведения, че се занимават с престъпна дейност. Това, което искаме е Любо Костадинов и другите ни приятели да бъдат съдени според събраните срещу тях доказателства, каза Калчев.  

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *