Амазон ще кредитира клиентите си

Amazon с продажбите си е станал синоним на ниска цена и високо качество на обслужването. Предоставена е възможност и други доставчици да използват системата на Amazon да продават продуктите си. Компанията е много бърза и в много случаи има безплатни доставки . За да се подобряват тези ключови параметри, компанията е разработила програма за изпълнението на Amazon (FBA). Сега продавача участващ в програмата, не е нужно да се притеснявате за съхранението на стоката или транспортиране и. Предметите се изпращат до складове на едро и Amazon има централизирана и лесна система за доставка до клиента при получаване на поръчки. Продавачът има достъп до различни метрики и услуги на Google Анализ.

Така че, се появиха Amazon продавачи, носещи търговията на дребно чрез интернет страницата на компанията, потребителите на склад и предоставяне на услуги на компанията. В допълнение, Amazon помага да се анализира доколко бизнесът еуспешен и дали клиентите са доволни. Имащи ключовата информация за техните бизнес партньори ( знаейки, финансовото им състояние) и съхраняване на техните стоки (т.е. обезпечение), Amazon логично реши даотпуска свои кредити. Amazon програмата за заемане в тестов режим, бе представен през 2012 г. за активни продавачи в САЩ и Япония. Външно това изглежда така: на клиента без никаква инициатива от тяхна страна да бъдатпредлагани кредити за оборотни цели.

Размерът накредита би могло да варира от $ 1000 до $ 600 хиляди, а срокана отпускането му от три до шест месеца. Годишният ефективен лихвен процент се определя в зависимост от показателите на продавача, а средният лихвен процент е 13%.

Годишните приходи за Amazon през 2014 г.са 88900 милиона щатски долара, което представлява увеличение от 19,5% спрямо предходната година. Според изчисленията на анализатори, текущата програма може потенциално да осигури 7% ръст на приходите през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *