„Амазон“ ще плати нула долара данъци

Компанията може да направи това благодарение на „коктейл“ от изключения, „задни вратички“ в данъчните закони, както и данъчни облаги.„Амазон“ ще плати нула долара данъци за 2018 г..

Резултат с изображение за амазон

Технологичният гигант „Амазон“ ще плати нула долара в данъци за 2018 г., въпреки че реализираната им печалба за годината е над 11,2 млрд. долара, предаде „Яху файнанс“, предава БТВ.

Компанията може да направи това благодарение на „коктейл“ от изключения, „задни вратички“ в данъчните закони, както и данъчни облаги, информира nbox.bg.

„Не знаем как точно го правят. В публичните си документи никъде няма изложена данъчна стратегия“, заяви директорът на Федералната данъчна служба в Съединените щати Стийв Вамхоф.„Амазон“ ще плати нула долара данъци за 2018 г..

Това не е първата година, в която компанията успява да избегне всички данъци. През 2017 г. „Амазон“ е реализирала печалби за около 5,6 млрд. долара, на които отново е платила нула долара данък.

Разкритията относно данъчната политика на „Амазон“ идват след ожесточени критики на американския президент Доналд Тръмп към компанията и нейния създател Джеф Безос.

Компанията Амазон е създадена през 1994 г. от американския предприемач Джеф Безос, а през 1995 г. стартира сайтът. Компанията е наречена в чест на реката Амазонка, най-пълноводната в света. В началото на сайта се продавали само книги. През юни 1998 г. магазинът започва да продава музикални дискове, а през ноември същата година – и видео продукция. По-късно в асортимента се появяват MP3-записи, програмно осигуряване, видеоигри, електроника, облекло, мебели, хранителни продукти и играчки.

Според легендата, първото си работно бюро основателят на Амазон направил от врати. Днес в компанията някои маси също са направени от врати, но не заради икономия, а да напомнят за необходимостта да се икономисва.

Компанията има също филиали в Бразилия, Канада, Великобритания, Германия, Япония, Франция, Италия, Испания, Индия и Китай.

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *