Американските борси в обратно броене до вота за Brexit

Щатските индекси завършиха търговията със спадове на фона на очаквания референдум във Великобритания

Американските индекси приключиха търговията в сряда на червена територия, след като енергийните компании отбелязаха спадове, които натежаха. Същевременно инвеститорите остават в очакване на утрешния референдум, в рамките на който Великобритания ще реши дали да напусне Европейския съюз (ЕС), пише CNBC.

Акциите на McDonald’s се търгуваха с 1,5% по-ниско, а компанията се оказа най-зле представилата се в Dow Jones Industrial Average.

Фючърсите на петрола поеха с 1,44% надолу до 49,13 долара за барел. Акциите на енергийните компании пък се търгуваха с повече от половин процент спад.

Инвеститорите отвъд океана следят какво ще се случи на вота във Великобритания, който е насрочен за утрешния ден и стартира 7 ч. местно време. Резултатите ще станат ясни след приключването на утрешната борсова сесия в САЩ.

„Очевидно пазарът се колебае заради всичко около Brexit“, коментира Ранди Фредерик, управляващ търговски директор на Charles Schwab.

Днешната търговия започна с ръстове, но Nasdaq не успя да запази скока, тъй като спадовете на Amazon.com и Tesla натежаха. Късно във вторник производителката на коли Tesla предложи да купи SolarCity за около 2,8 млрд. долара.

CBOE Volatility Index (VIX), който е смятан за най-добрия индикатор за притесненията на пазарите, за кратко се извиси над 20 пункта, за първи път от близо седмица.

От своя страна в днешното си изявление председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън заяви, че вярва, че неотдавнашните проблеми в създаването на работни места в страната са „преходни“ и тя е оптимист за общия растеж.

Доларовият индекс се търгува с 0,2% по-ниско, като едно евро се обменяше за около 1,129 долара, а курсът на японската валута достига 104,4 йени за долар.

На облигационните пазари доходността по 2-годишните държавни облигации намаля до 0,75%. Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа пък се сви до 1,68%.

 

 

investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *