Американските борси пренебрегнаха новините за въздушните удари в Ирак

Въпреки геополитическата несигурност в Ирак, основните индекси на американските борси завършиха последната за седмицата сесия със сериозни ръстове. Пазарите очакват успокояване на ситуацията в Украйна и пренебрегнаха първия въздушен удар на САЩ с насочвани с лазер ракети срещу арабската държава, отбелязва Bloomberg.

Минути преди края на сесията медиите в САЩ съобщиха за нов кръг от бомбени удари срещу обекти в северните части на Ирак, които са превзети от ислямисти. Тази новина също не повлия съществено върху представянето на индексите и сесията завърши с движение нагоре.

Dow Jones се повиши с 1,13% до ниво от 16 553,93 пункта, което е най-рязкото еднодневно увеличение на стойността от април насам. Седмицата приключва с ръст от 0,4% за стойността на индекса, изчисли Market Watch.

За S&P 500 ръстът за последната сесия на седмицата е в рамките на 1,15 на сто. Стойността на индекса достигна 1 931,59 пункта, което представлява слабо повишение спрямо края на миналата седмица – в рамките на 0,3 на сто.

По-ограничен ръст днес записа Nasdaq – с 0,83% до 4 371,09 пункта. Седмицата завършва с ръст от 0,4% за индекса.

Влияние върху пазарите оказват и корпоративни новини от финансовите отчети на компаниите.

Акциите на GAP поскъпнаха с почти 6% до цена от 42,50 долара за брой. Търговецът на дрехи отчетоха ръст на продажбите от 3% на годишна база през второто тримесечие. Компанията е реализирала продажби на стойност 3,98 млрд. долара, спрямо 3,87 млрд. долара за второто тримесечие на 2013 година.

Само за юли продажбите на GAP се увеличават с 5% до 1,17 млрд. долара.

В същото време обаче Zynga записа спад на цената на акциите си с 3,6% до 2,80 долара след като оряза прогнозата за развитието си до края на 2014 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *