Американските власти мъдрят нова кредитна програма

Американското министерство на финансите и Федералния резерв ще обявят нова кредитна програма, която да заздрави пазара на потребителско финансиране, пише Bloomberg. Това ще стане със средства от вече приетия спасителен план за 700 млрд. USD. Институциите ще съдействат за отпускането на кредитна линия за инвеститорите под формата на ценни книжа. Подробностите по програмата ще бъдат обявени по-късно днес.
Финансовият министър Полсън и председателят на Фед Бернанке засилват усилията си за спасяване на икономиката, след като само преди два дни се съгласиха да гарантират активи на Citigroup за 306 млрд. USD.
Център на вниманието напоследък стана автомобилната индустрия в САЩ, която иска да се възползва от спасителните средства за финансовия сектор. Позициите на автокомпаниите бяха подкрепени от мнозина членове на Конгреса. Сенатор Чарлз Шумър призова правителството да използва 700-те млрд. USD, за да помогне на финансовите подразделения на автомобилните фирми. Така те ще могат да увеличат кредитирането на нови покупки на коли и ще съживят колабиралия автомобилен пазар.
ipo.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *