Американските индекси приключват седмицата на зелено

Американските акции заличиха първоначалните си загуби и затвориха сесията в петък с повишения, въпреки слабите икономически данни от страната, пише CNBC.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,4% и затвори при 17 137,36 пункта, оставайки на по-малко от 1 пункт под рекордното си затваряне при 17 138,20 пункта на 16 юли.

Широкият S&P 500 отново премина границата от 2 000 пункта, затваряйки с нов рекорд при 2 007,71 пункта или с ръст от 0,5 на сто като енергийните компании се представиха най-добре сред 10-те основни индустриални групи в индекса.

Технологичният Nasdaq нарасна с 0,4%, затваряйки при 4 582,90 пункта.

Показателят за несигурността на инвеститорите – CBOE Volatility Index, намаля с 4,7% до 12,05 пункта.

Капитализацията на Gap се сви с 4,3%, след като търговецът на дрехи на дребно отчете по-слаби от очакваното приходи от продажби в по-старите си от 1 година магазини през август.

Акциите на Apple поскъпнаха с 0,7% преди очаквания дебют на технологичната компания на пазара на уреди за носене.

Новите работни места в САЩ нарастват с едва 142 хил. през август, изоставайки сериозно от очакванията на анализаторите. Нивото на безработицата за сметка на това спада до 6,1%, съобщи по-рано американското Министерство на труда.

„Знаете колко объркващи са данните за жилищния пазар, нали? Същото се отнася за броя на работните места, молбите за помощи за безработица, данните на ADP. Обикновено получавате някакъв сигнал. А няма нищо в тези доклади, което да ни накара да мислим, че цифрите ще са толкова лоши“, коментира главният стратег на TD Ameritrade Джей Джей Кинахън.

„Данните вече са публикувани и никой не знае как да ги тълкува, затова нека търгуваме съобразно нещата, които разбираме“, добави той.

През деня Украйна и проруските сепаратисти в източните региони на страната сключиха примирие, докато САЩ и Европейския съюз обсъждат затягане на санкциите срещу Русия.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. В същото време доходността по 10-годишните американски облигации падна до 2,459% след данните за трудовия пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *