Американските служби очакват фалити и нова 25-годишна Голяма депресия

Всички американски разузнавателни служби и агенции, включително ЦРУ и ФБР вече алармираха, че САЩ са изправени пред риска от колапс на икономиката, а основните заплахи са две – огромните дългове, които страната продължава да трупа и падането на долара като световна резервна валута. Според някои хора в разузнавателните кръгове САЩ всъщност вече са във фалит.

Ето какво разказа в ексклузивно интервю за „Money Morning“ Джим Рикардс – бивш служител в ЦРУ и финансов експерт, работил на „Уол Стрийт“ в продължение на три десетилетия. Рикардс е един от най-уважаваните американски разузнавачи, прочул се също като един от преговарящите от заложническата криза през 1980-те, както и като „архитеткт“ на групата, наречена „мозъците“ на NASDAQ.

Вие може да искате да се помни тази дата: 08 Април 2015. Според един от най-добрите умове в разузнавателната общност на САЩ, в този ден Америка ще влезе в най-тъмните икономически периоди в своята история – Великата депресия от двадесет и пет години.

Рикардс заявява:„Всеки знае, че имаме опасно ниво на дълга. Всеки знае, че Федералният резерв отпечатва трилиони долари безразсъдно. Това не е тайна. Но сега, всички признаци са мигащи ярка червена светлина, което показва, че ние скоро ще пожънем това, което сее.“

Според Рикардс САЩ се намират там, където са се намирали по времето на Голямата депресия. И знак за това е индекса на мизерията в Съединените щати. Този уникален механизъм бе създаден преди десетилетия, за да се определи колко близо, или далеч, се намира американското общество от социален колапс. Просто обяснено той взима истинската инфлация и я прибавя към нивото на реалната безработица.

Федералния резерв обаче няколко пъти промени начинът, по който индекса на мизерията се пресмята през годините. Според Рикардс това има целта да прикрие реалното състояние на американската икономика.

„Днес рядко ще чуете правителството ни да говори за индекса на мизерията публично., казва Рикардс. „Причината е в това, че те не искат да знаем истината. А истината е, че индекса на мизерията е достигнал по-опасни нива от тези във времето на Голямата депресия. Това е сигнал, че икономическата система е пред колапс“, допълва той.

Експертът назова и най-големи опасности и индикации, сочещи, че американската икономика е пред фалит.

Рикардс предупреди, че е възможен до 70% срив на стоковите пазари, което ще доведе до щети за около $100 трлн.долара, а на САЩ ще са нужни поне 25 години в състояние на нова „Голяма депресия“, за да се възстанови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *