Американски губернатор защитава криптовалутите и се обявява против CBDC

На 2 май губернаторът на Флорида Рон ДеСантис изрази загрижеността си за правителствената власт да налага глоби и конфискува дигитални валути без надлежна процедура, което би могло да даде твърде голяма власт на правителството върху икономическата независимост на народа. Въпреки че в миналото ДеСантис е критикувал централизираните дигитални валути, той подкрепя децентрализираните криптовалути, които правителството не може да контролира.

ДеСантис обвини администрацията на Байдън, че налага програма на крипто-сектора и твърди, че зад нея стои елитна група със значителни финансови и корпоративни ресурси. Той също така критикува това, което възприема като по-широка репресия срещу сектора на криптовалутите от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

ДеСантис изрази загрижеността си за потенциалната „държава на финансовото наблюдение“, в която правителството ще знае всяка отделна транзакция. Той заяви, че разглежданото в законодателство във Флорида ще забрани дигиталната валута на централната банка на САЩ, дори ако тя бъде въведена едностранно от Федералния резерв или Министерството на финансите.

Въпреки своето противопоставяне на централизираните дигитални валути, ДеСантис подкрепя децентрализираните токени и работи за намиране на начини, по които жителите на Флорида да могат да плащат данъци с криптовалути. Той е смятан за възможен кандидат за президент на следващите избори, като позицията му относно криптовалутите може да има значимо значение в неговата кампания.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *