Американците оставиха 10 милиарда долара в магазините по време на „Черния петък”

Финансовите анализатори сметнаха колко пари американските са изхарчили по време на пазаруването си по време на „Черния петък”. 40% от покупките са били направени в интернет магазини.Около 10.4 милиарда долара са изхарчили общо купувачите в САЩ, решили да пазаруват в деня на най-големите намаления в сезона на разпродажбите преди Коледа – „Черен петък”. Данните са обнародвани от изследователската служба ShopperTrak.

През 2014 година жителите на САЩ оставиха в магазините в последния петък на ноември 11.6 милиарда долара. Но, твърдят анализаторите, спад в продажбите няма. Сумата тази година не включва онлайн продажбите. Работата е там, че все повече американци предпочитат да правят покупките си през интернет, където има доста повече изгодни предложения, отколкото по моловете.

Трябва да се отбележи, че голяма част от интернет магазините на търговските гиганти в САЩ са много лоялни към своите клиенти и им предлагат освен комфорта на „пазаруването от вкъщи” и различни бонуси във вид на безплатна доставка, удобна замяна на неподходяща стока, натрупващи се намаления, и кредит за покупки.

По този начин, продажбите в онлайн магазините през миналия „черен петък” са нараснали с 14.3% спрямо предишната година, съставяйки 2.7 милиарда долара.

Сезонът на предколедните намаления традиционно стартира в САЩ в петък, след Деня на благодарността, който се празнува в последния четвъртък на ноември. При това огромен брой магазини, като Macy’s, Target, Kohl’s, J. C. Penney и Sears, вече години наред решават да не чакат петъка и да свалят цените още в четвъртък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *