Американците предпочетоха Lexus пред Mercedes-Benz

На фона на световната икономическа криза през тази година Mercedes-Benz отстъпи първото място на луксозната марка на Toyota – Lexus по удовлетвореност на американците от техните автомобили.

Това показват резултатите от изследване, направено от специализираното издание Automobiles Report, съобщава kolesa.ru.

Според анкетите за 2015 г. средният бал на удовлетвореността от новите автомобили в САЩ се понижава в сравнение с миналата година с 3,7% до 79 пункта от 100 възможни.
Японската марка Lexus набира 84 бала, докато Mercedes-Benz разделя второто место с компаниите Acura и Lincoln – те имат по 83 бала.

На трето място в рейтинга с резултата 82 бала са марките BMW, Subaru и Toyota.

Резултата на корейската компания Hyundai, както и преди година е 81 бала. По надолу, с 80 бала, следват Buick, Cadillac (двете марки са на General Motors). А така също и японската Honda, която миналата година имаше 81 точки.

След тях с еднакъв резултат са компаниите Mazda и Volkswagen. Рейтингът затварят марки Jeep, Chrysler и Fiat, които влизат в концерна Fiat Chrysler Automobiles.

Между другото, по данни за световните продажби на луксозни автомобили през юли т.г., световен лидер е Mercedes-Benz, следван съвсем изкъсо от другите две изявени германски автомобилни марки – BMW и Audi.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *