Анализ на основните валутни двойки за 26.10.200909.46.AM

Анализ на основните валутни двойки за 26.10.200909.46.AM

EURUSD

Възходящия моментум по евро/долар беше стопиран в петък. Това може би беше причинено от активноста по прибирането ан печалбите за уикенда, но някои хора, включително и аз, започваме да се притесняваме за потенциална низходяща корекция или дори мечо обръщане. Освен че двойката не можа реално да се движи последователно над 1.5000, също имаме низходяща дивергенция на CCI на дневната графика, която може да предизвика мечи импулс. Въпреки това, технически възходящия сценарий е все още непокътнат. Колкото по-дълго бичия канал на четиричасовата графика, възходящия сценарий би трябвало да остане силен. Изглежда имаме низходящ натиск като цената сега тества долната граница на канала, която засега е добра подкрепа. Въпреки че не е автоматично поставен объщащия мечи сценарий, преди фалшивия проби нагоре/надолу да се случи, нарушение в низходяща посока на бичия канал може да бъде сериозна заплаха за моите възходящи изгледи с тестване на 1.4920, дори ключовото ниво на подкрепа 1.4850. Непоследствена съпротива има при 1.5050. Пробив нагоре от тази област трябва да предизвика по-нататъшно бичо продължаване насочвано към 1.5140 и 1.5300.

GBPUSD

Голямата изненада във Великобритания по данните за БВП навреди сериозно на стерлинга. Двойката достигна дъно на 1.6297 и закри на 1.6305. Технически на дневната графика, имаше фалшив пробив, който обикновено предизвиква значителен мечи моментум, като цената сега е обратно в района на низходящия канал. Горната линия на канала сега стана отново съпротива, добро място за поставяне на къси позиции с тясни стопове над тях. Сигналите са низходящи в кратки срокове с цели в района на 1.6113. Първата съпротива е на 1.6370.

USDJPY

Както очаквах, долар/йена имаше възходящ моментум в петък. Както казах, неуспешния сценарий на „двойния връх” се погрижи да осигури възходящо продължение. Сигналите са възходящи, но трябва да сме внимателни на този етап. Както можем да видим на дневната графика, 92.50 е важна зона и би трябвало да е силна съпротива. Най-близката подкрепа е 91.80. Пробив под тази област би трябвало да се разгледа като потенциална заплаха за възходящия сценарий и да ни отведе обратно към 91.40.

USDCHF

Долар/йена направи умерена бича корекция в петък. Технически можем да имаме значително движение тук, тъй като както се вижда на четиричасовата графика, цената се бори сега с трендлинията на съпротива. Имайте предвид, че имаме 2 фалшиви пробива преди, така че ако имаме друг фалшив пробив този път, можем да очакваме допълнително меча инерция. Въпреки това, аз мисля, че текущата ситуация е различна сега, тъй като този път сме изправени пред психологическото ниво 1.0000. Отхвърляне на движението под тази зона може да предизвика значителен възходящ моментум и да постави възходящ обръщащ сценарий или поне значителна корекция нагоре. Непосредствена съпротива се вижд ана 1.0120, последвана от 1.0166.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *