„Анонимните“ обвиниха технологична компания в подкрепа на „Ислямска държава“

Хактивистката група „Анонимните“ обяви, че технологичната компания CloudFlare помага на терористичната организация „Ислямска държава“, съобщава в. The New York Post.

Според „Анонимните“, CloudFlare защитава страниците на „Ислямска държава“ в интернет от хакерски атаки. Компанията предлага множество услуги за защита от хакерски атаки, като те се използват от водещи компании по света и много държавни институции и правителства.

„Анонимните“ обаче твърдят, че CloudFlare защитава повече на брой интернет страници, които са свързани с терористичната група, от която и да е друга компания. Изпълнителният директор на CloudFlare Матю Принс обяви, че обвиненията на компанията са безсмислени и се базират на непроверени данни.

В началото на ноември т.г. CloudFlare обяви, че ще подсили сигурността на услугите си. Компанията направи и промени, които да затруднят хакерите да блокират интеренет сайтове чрез претоварването им с трафик или т.нар. DDoS атаки, на които по време на местните избори станаха жертва и множество български институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *