Ансамбъл „Тракия“ с концерт на Световното изложение в Шанхай

Прочутият фолклорен ансамбъл „Тракия“ е подготвил специална програма, която ще бъде представена на Националния ден на България на Световното изложение в Шанхай – 14 юни. Автентичната българска музика и танци ще бъдат своеобразно продължение на темата „Град със споделено наследство“, по която страната се представя на ЕКСПО 2010.
Програмата на Националния ден на България ще започне с чаена церемония във ВИП-зала, където ръководителят на официалната делегация – министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, ще се подпише в почетната книга на ЕКСПО 2010 Шанхай. След официалните приветствия следва концертът на ансамбъл „Тракия“ и посещения на официалните лица в павилионите на България и Китай. Приемът, който дава българската делегация, ще бъде в Златната зала на ЕКСПО центъра, а след него ще бъде показана артистична фолклорна програма за посетителите на изложението.
Срещите с високопоставени представители на Китай ще бъдат използвани и за разговори в областта на икономиката, тъй като една от целите на българското участие в ЕКСПО 2010 е България да представи своите възможности за инвестиции пред един пазар, който не е засегнат от световната криза. Затова в делегацията са включени Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, посланикът на България в Китай Георги Пейчинов, ръководителят на търговско-икономическото представителство в Шанхай Любомир Димитров, консулът Иван Димитров и представители на Международен панаир Пловдив.
Павилионът на страната и участието й в ЕКСПО 2010 са подготвени и организирани от Международен панаир Пловдив. Експозицията разкрива 12 културни пласта от богатото историческо наследство с идеята България да се покаже като атрактивна туристическа дестинация. В павилиона са аранжирани археологически ценности от времето на траките и Римската империя, предмети от бита от епохата на Възраждането и възстановка на уникалната Лютова къща в Копривщица, фотоси и филми за български градове, курорти и забележителности.
Те предизвикаха огромен интерес още при пробното откриване на павилиона на 25 април, когато го разглеждаха средно по около 1000 души на час. ЕКСПО 2010 се провежда от 1 май до 31 октомври с участието на над 200 държави и международни организации, очакват се 100 милиона посетители, а темата на изложението е „По-добър град, по-добър живот“.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *