Антимафиоти атакуваха пак офиса на Дамбовците

Централният офис на братята Дамбовци в „Кремиковци“ е бил атакуван от спецекипи на МВР само час и половина, след като двамата бяха освободени от ареста.
Снощи Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на братята Йордан и Пламен Стоянови в „подписка“, след като се оказало, че при предишния обск има иззети документи не по надлежния ред, съобщи bTV. Дамбовците бяха арестувани по време на операцията “Октопод”, като част от организира престъпна група, която е рекетирала под ръководството на бившата баретаАлексейПетров.

Според адвоката на братята Людмил Рангелов антимафиотите са търсили доказателства във връзка с обвинението за участието им в бандата, но са намерили само два мобилни телефони, които са били в имението на братята и при предишната акция. 3 часа е продължило претърсването тази нощ. Търсеха някакви документи, които са свързани с “Лев инс” и “Лев корпорация”, но такива няма тук, уточни Рангелов.

Самият Пламен Стоянов обясни, че явно някой иска да му вземе бизнеса.
„В ареста си починах десет дни, разбрах, че имало и такава опция почивка, защото иначе моята е луда работа, непрекъснато съм зает“, разказа Стоянов. Надявам се, че не сме настъпили нечии интереси, добави той и отрече да е познавал Алексей Петров. От доста време съм в “Кремиковци”, но не знаех, че той го охранява, каза още бизнесменът. Той определи като пълни глупости твърденията, че е източвал пари от комбината.

„Обиските ще продължават. В момента сме в процес на разследване на действията и организацията на „Октопода”. Помещението е запечатано и се налага нов оглед, защото е огромно“, заяви във връзка с операцията в дома на Дамбовците вътрешният министър Цветан Цветанов. По повод решението на Апелативния съд за освобождаването на Антон Петров- Хамстера срещу парична гаранция от 20 000 лева той каза, че всички, които са били потърпевши от „октоподите“ знаят, че той е дясната ръка на Алексей Петров. Освен това Хамстера е и връзката между „Наглите” и „Октопод”, категоричен беше министърът, цитиран от БГНЕС.
Той не скри разочарованието си, че съдът е пуснал част от задържаните по „Октопод“ и остави в ареста само Петров и Момчил Джотолов.

Междувременно стана ясно, че бившият шеф на инспектората на МВР Николай Спасов и служителят на Транспортна полиция Даниел Аврамов са проверявани за връзки с Алексей Петров, съобщи PRO.BG, цитирана от БГНЕС.

Двамата служители са проверявани именно от инспектората, който до преди няколко месеца беше ръководен от самия Николай Спасов. Вътрешното разследване тръгнало, защото служителите на МВР получили СИМ карти с голям лимит за служебни нужди от фирма, близка до Алексей Петров. Месечните сметки на картите били плащани от фирмата като спонсорство. Даниел Аврамов попаднал в полезрението на службите и защото бившият съветник в ДАНС му бил кум.
Николай Спасов беше освободен като директор на Дирекция „Инспекторат“ в МВР на 18 август миналата година. След дни поста беше поет от Сергей Дамянов.

Въпреки това засега няма данни двамата да са замесени в престъпна дейност.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *